Gratis mini E-boek

Voor alle hulpverleners, dienstverleners en zorgverleners die etnisch-, cultureel of  religieus gemengde stellen of gezinnen als klant hebben het mini E-boek:

“WAT  JE MOET WETEN VÓÓR JE GAAT WERKEN MET INTERCULTURELE STELLEN EN GEZINNEN”.

 

Er komen steeds meer huwelijken tussen mensen van verschillende culturele, nationale of etnische herkomst. In de grote steden is één op de zes nieuw gesloten huwelijken op deze manier ‘gemengd’ te noemen en in de meeste van die verbintenissen worden kinderen geboren.

Het is dus heel waarschijnlijk  dat jij als hulpverlener, zorg- of dienstverlener te maken krijgt met ‘gemengde’ stellen en gezinnen als klant.
In dat geval is het heel goed mogelijk dat je wel eens met je handen in het haar zit als het over deze klanten gaat.

 

Ervaar jij als professional dat:

 • Je je ergert omdat deze stellen pas aan de bel lijken te trekken als de problemen al de pan uit rijzen.
   
 • Je de problematiek van deze gezinnen erg complex vindt, zeker omdat die soms over landsgrenzen heen gaat, en dat je er daarom misschien wel tegenop ziet om met ze aan het werk te gaan
   
 • Dat je zoveel van deze huwelijken hebt zien mislukken dat je nog maar weinig vertrouwen hebt dat deze relaties goed kunnen gaan en dat je het daardoor lastig vind gemotiveerd te blijven om stellen werkelijk te ondersteunen.
   
 • Dat de communicatie met deze stellen soms moeizaam verloopt, ook omdat ze snel in de verdediging lijken te gaan en dat ze daardoor weinig ontvankelijk zijn voor de hulp en adviezen die je aanbiedt.
   
 • Dat je die stellen of gezinnen eigenlijk nog veel te weinig in je praktijk ziet en dat je wilt begrijpen hoe dat komt. Mogelijk wil je je inspannen om deze groep als nieuwe klant te krijgen.

 

 

Als je je herkent in een aantal van bovenstaande zaken dan ben je niet de enige.
Vreemd is dat niet, want deze stellen en gezinnen kennen een specifieke dynamiek en problematiek, die behalve intercultureel ook internationaal kan zijn.
Tot nu toe wordt er in beroepsopleidingen in Nederland nauwelijk of geen aandacht gbesteed aan deze groeiende groep relaties en gezinnen!

 

 

********

 

Hoe zou het zijn als:

 

Als jij dit vooruitzicht je aanspreekt, schrijf je dan meteen in voor dit e-boek. 
Vul in het aanmeldblok hierboven je naam en e-mailadres in en dan krijg je het mini E-boek 
"Wat  je moet weten vóór je gaat werken met interculturele stellen en gezinnen"
direct in de e-mailbox

 

Je krijgt dan ook een gratis abonnement op mijn driewekelijkse E-zine
“Wereldpartners Periodiek”;mijn nieuwsbrief per e-mail.
Dit e-zine levert je steeds waardevolle informatie die jouw hulpverlening aan ‘mixed couples’ sterk zal verbeteren en daarmee jouw gevoel van competentie kan verhogen.

Schrijf je in!
 

********